اصلاح طلبان درحالی که در ابتدای دولت روحانی مطرح می کردند که کلید حل مشکلات کشور ژنرال های این جریان هستند اما بعد از چند سال و با بروز مشکلات عدیده اقتصادی بیان می کنند که ژنرال های اصلاح طلب را باید به خانه بفرستیم.
به گزارش گلستان ما، اصلاح طلبان در اوائل روی کار آمدن دولت تدبیر و امید مطرح می کردند که ژنرال های این جریان می توانند مشکلات کشور را حل کند و اصلا کلیدی که روحانی برای کشور مطرح کرده است همین ژنرال ها هستند.
درحوزه سیاست خارجی «محمد جواد ظریف» بسیار مطرح شد. وی که با دیپلماسی خنده در مجامع عمومی حضور می یافت در کانون توجه اصلاح طلبان و رسانه های زنجیره ای این جریان قرار گرفت. این جریان سیاسی مطرح می کرد که برای رسیدن به توسعه باید فضای باز سیاسی و بین المللی ایجاد شود و تعامل جدی با کشورهای مختلف از جمله کشورهای غربی داشته باشیم.
در حوزه نفت نیز همواره مطرح می شد که «بیژن نامدار زنگنه» وزیر نفتی که سابقه حضور در این پست را دارد و می تواند از عهده مشکلات برآید و کشور را در این حوزه به مسیر توسعه هدایت کند.
در حوزه صنعت نیز به همین موضوع اشاره می شد. صنعتی که امروز هم مشکلات ویژه ای دارد و خصوصا در حوزه خودروسازی و بازار خودرو کشورمان با مشکلات بسیار مهمی روبروست.
در زمینه مسکن و راه و شهرسازی نیز با توجه به برجام وعده های زیادی داده شد. واردات هواپیماهای نو، مسکن ملی و ... از جمله این موارد بود که هیچگاه تحقق نیافت.
اما این روزها تیترهای روزنامه های اصلاح طلب و سخنان کارشناسان سیاسی این جناح 180 درجه با ادعاهای آنها در اوائل دولت روحانی در سال 92 فرق دارد. این تفاوت زمین تا آسمان به خوبی نشان می دهد که چقدر اصلاح طلبان و دولت مورد حمایتشان توانستهاند عملکرد مناسبی داشته باشد.
تاجیک: ژنرال های اصلاح طلب را بازنشسته کنید
چندی پیش بود که «محمدرضا تاجیک» تئوریسین این جناح سیاسی درباره عملکرد ژنرال های این جریان در دولت و فضای سیاسی با اشاره به اینکه امیدی به اصلاح طلبی ندارد گفت: «جریان اصلی اصلاحطلبی را فاقد انگیزه و فاقد آمادگی و استعداد برای تغییرا می دانم.»
وی با بیان اینکه باید ژنرال های اصلاح طلب را به تعطیلات و استراحت بفرستیم، گفت: « به باور من، نه تنها یک چرخش گفتمانی در فضای اصلاحطلبی ضرورت تاریخی دارد، بلکه یک چرخش میان نخبگان اصلاحطلبی و حاملان و عاملان تاریخی آن هم ضرورت تاریخی دارد. حتی اگر ما بتوانیم در شرایط کنونی گفتمان اصلاحطلبی را تاریخی کنیم و با نیازهای تاریخ اکنونمان وفق بدهیم، اما اگر بر دوش همان حاملان و عاملان گذشته بگذاریم، ره بهجایی نمیبریم.»
این کارشناس سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «این امر از دیدگاه مردم، این طور تحلیل میشود که اینها به بنبست رسیدهاند و میخواهند تاکتیکی برای برون رفت از آن پیدا کنند. بنابراین، ما باید به چهرهها و به نیروهای جدید مجال بدهیم، به کسانی که پر از استعداد هستند، اما رؤیت نمیشوند. بنابراین، به کسانی که خود را ژنرالهای جریان اصلاحطلبی تعریف کردهاند و یک مقدار به تعطیلات تاریخی و به استراحت احتیاج دارند، باید اجازه بدهند نیروهای باطراوت و با انگیزه وارد صحنه شوند تا جریان جدید اصلاحطلبی بر دوش اینان قرار بگیرد. در این صورت شاید بتوانیم جریان اصلاحطلبی را بازسازی کنیم.»
روزنامه اصلاح طلب به دنبال مدیران کارآمد
حالا روزنامه اصلاح طلب آفتاب یزد مطرح می کند « آیا دولت روحانی می توانند کشور را از شرایط فعلی عبور دهد؟» و در تیتر خود پاسخ می دهد که « در جستجوی مدیران روزهای سخت.»
این روزنامه می نویسد: «طبعا شرایط خاص، مدیریت خاص هم میخواهد و مدیریت خاص مدیران خاص، مدیرانی که توان ایستادگی در برابر سختیها را دارند و عبور از بحرانها. اما آیا اکنون آنانی که در دولت میبینیم همانهایی هستند که برای این روزها میتوانند دست به کار شوند و بهترینها را برگزینند و وضعیت را به سمت شرایط معمول سوق دهند؟ چه کسانی که در کابینه روحانی هستند و چه در لایههای زیرینکابینه اش، مردان و زنان بحرانها هستند؟ و یا اساسا دولت میتواند نقش اصلی را در چنین شرایطی در وضعیت کنونی به خوبی و به تنهایی بازی کند؟»
ابراهیم نکو در این باره بیان می کند: « نمونه این عدم توانایی در مدیریت بحران را در حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله طی چند سال اخیر به خوبی شاهد بودیم. حتی دراین مواقع نیز دولت نتوانسته است به نحو احسن و ضروری از عهده این مسائل بربیاید. این مطلب نشان میدهد که دولت دارای کاستیهایی به ویژه در موضوع مدیریت بحران حتی در حوادث طبیعی است چه برسد به مسائل خاص اقتصادی و...»
علی صوفی فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در گفت و گو با روزنامه آفتاب یزد با بیان اینکه شرایط موجود ناشی از چالشهایی است که از قبل بروز کرده، کنترلی بر آنها صورت نگرفته و برای حلش تدبیر نشده است گفت: چالشهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و درگیریهای ریزو درشتی وجود دارد که جا داشت در هریک، دستگاههای ذیربط وارد عمل بشوند تا بایک برنامه ریزی این موضوع را مهار کنند. این چالشها تلنبار و تبدیل به یکسری مطالبات اجتماعی شد، چون به مطالبات اجتماعی پاسخ داده نشد، مردم تلاش کردند ابتدا با فرصتهایی که دارند و نقشی که میتوانند در بخشی از ساختار حاکمیت بازی کنند این مشکلات را از پیش پا بردارند و بهویژه در عرصه اقتصادی و معیشتی شان گشایشی ایجاد کنند، اما آنها علی رغم حضور در انتخابات و تغییرات جدی که در مجلس و دولت ایجاد کردند موفق نشدند به آنچه که میخواهند برسند. تا جایی این کار پیش رفت که در اثر ناکارآمدیها و تداوم آن، مردم دچار یاس و سرخوردگی شدند. مطمئنا تمام اینها نشان میدهد که عدم مدیریت بحران چه در دولت و چه در سایر بخشها وجود داشته که کار تا بدینجا پیش رفته است.
جالب است که این فعال اصلاح طلب به ناکارآمدی ژنرال های این جریان برای مدیریت امور اعتراف می کند.
به نظر می رسد اصلاح طلبان در این حوزه به خوبی متوجه شده اند که مدیران و ژنرال هایی که به آنها تکیه داشته اند نتوانسته اند به خوبی از پس امور برآیند و جالب است که مشکلات عدیده کشور در این حوزه نیز بعضا به ضعف مدیریتی آنان مربوط می شود.
انتهای پیام/
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب گلستان ما با ذکر منبع امکان پذیر است.
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری گلستان ما در وب سایت منتشر خواهد شد
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد